Sevi Kebab Lublin Plaza - Mix Doner i Pide Chicken

By 10:31 , , , , , ,

Sevi Kebab Lublin Plaza to nowa kebabownia otworzona niedawno na drugim piętrze jednej z najpopularniejszych galerii handlowych w naszym mieście. Jak widać kebab przestał nam się kojarzyć z tanim i wyłącznie ulicznym jedzeniem skoro mamy przedstawicieli tego typu kuchni już we wszystkich większych galeriach. Niestety w większości wypadają one słabo pod względem smaku i ceny. Czy tak samo będzie w przypadku Sevi Kebab? Postanowiliśmy to sprawdzić i przetestować tamtejsze kebaby.

Sevi Kebab Lublin Plaza
Mix Doner z Sevi Kebab Lublin Plaza
Sevi Kebab w dość zabawny sposób wpasowuje się w ofertę Plazy. Idąc po drugim piętrze nie sposób nie usłyszeć charakterystycznej muzyki, która nas osobiście w takim miejscu strasznie śmieszy. Lokalizacja w galerii skutkuje tym, że praktycznie nie mamy gdzie usiąść i w spokoju zjeść. Przed kebabem znajdują się tylko dwa stoliki, a że są w wąskim przesmyku to ciągle ktoś się o nas ociera i zagląda w talerz. Oczywiście można przejść się dalej do strefy gastronomicznej, ale w tym czasie nasze danie już stygnie. Przechodząc jednak do samego jedzenia - zamówiliśmy Mix Doner duży z kebabem wołowo-baranim, opiekanym kurczakiem na talerzu, frytkami, warzywami i sosami za 21,50 zł oraz Pide Chicken, czyli bułkę z opiekanym kurczakiem, warzywami i sosem za 12,50 zł.
Sevi Kebab Lublin
Pide Chicken z Sevi Kebab Lublin

Ceny jak widać nie należą do najniższych, ale studenci mogą liczyć na zniżkę, co jest dużym plusem. Na dania czekaliśmy ok. 15 minut, co uważamy za dobry czas biorąc pod uwagę liczbę osób zamawiających. Przed podaniem jedzenia zostaliśmy jeszcze zapytani o to jakie sosy sobie życzymy. Wybraliśmy wariant mieszany i musimy przyznać, że sosów w Sevi Kebab nie żałują, bo dostaliśmy ich naprawdę sporo. Nic nas to jednak nie dziwi, bo są bardzo dobre. Szczególnie ostry, który choć nie jest mocno pikantny to smakowo wypada wyśmienicie.

Sevi Kebab
Frytki z Sevi Kebab
Najważniejszą rzeczą w kebabie jest mięso. W Sevi Kebab dostajemy od razu informację, że jest to kurczak i kebab wołowo-barani, a nie jak w innych lokalach "baranina". Obydwa rodzaje smakują dobrze i są odpowiednio doprawione. Kebab wołowo-barani jest cięty w długie i cienkie pasy, a kurczak w drobne kawałeczki. Ilość mięsa w przypadku dania za 21,50 niestety rozczarowuje - za taką cenę spodziewaliśmy się zdecydowanie więcej. W Pide Chicken jest go tyle ile powinno ze względu na ograniczoną ilość miejsca w bułce. Sama bułka jest cienka i chrupiąca, choć według nas mogłaby być jeszcze mocniej przypieczona. Frytki podane do dania są posypane papryką i smakują przyzwoicie, choć są oczywiście zamrażane. Największym plusem Sevi Kebab są jednak warzywa i surówki. Możemy sami komponować jakie z nich wejdą do składu naszego posiłku. Są świeże, smaczne i zdecydowanie podnoszą ogólny poziom smaku tamtejszych dań.

Sevi Kebab Lublin Plaza to co prawda nie autorski lokal, a sieciówka, ale skoro ktoś postanawia wejść na rynek już z gotowym rozwiązaniem, to musi być ono dobre. Wydaje się, że w przypadku Sevi Kebab się to sprawdza. Dobre mięso, świeże dodatki, bardzo dobre sosy i krótki czas oczekiwania sprawiają, że jest to jeden z lepszych kebabów w Lublinie. Ceny są nieco przesadzone, ale jeśli skorzystamy ze zniżki studenckiej, to nie odbiegają one w znaczący sposób od pozostałych lokali. Brakuje tylko większej ilości mięsa dodawanej do dań oraz dowozu, ale miejmy nadzieję, że to się jeszcze zmieni. Polecamy Wam spróbować kebabów dostępnych w Sevi Kebab Lublin i czekamy na Wasze opinie!

Sprawdź nasze poprzednie recenzje:

7 komentarze

  1. Jeśli chodzi o pizzę to moim zdaniem w Dominium jest najsmaczniejsza - z różnych względów. Cienkie ciasto, porządne produkty na pizzy, widać to po smaku. Na dokładkę smakowite sosy, ale na dobrą sprawę w ich wydaniu pizza tego sosu nie wymaga. Chodzę do nich w Galerii Orkana. Na tygodniu można bardzo tanio zjeść - mają sporo promocji, również na piwo.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe czy bloger prowadząc własną restaurację obieral by Codziennie ziemniaki i strugal z nich frytki...?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe czy bloger prowadząc własną restaurację obieral by Codziennie ziemniaki i strugal z nich frytki...?

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten inteligentny od artykułu

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  6. Również uważam, że Dominium, a w zasadzie chyba Gusto Dominium, ma zdecydowanie najsmaczniejszą pizzę.
    Na plus działa przede wszystkim to, że pizza jest na cienkim cieście, włoska, taka jaką jedliśmy na wakacjach w caorle.
    Różnicę widać szczególnie po jakości produktów na pizzy - nie są to jakieś odpady, to ma smak. A np. boczek w ich wydaniu jest wybitny ;-)

    OdpowiedzUsuń

Byłeś w tym lokalu? Podziel się z nami TWOIMI odczuciami! Dodaj komentarz poniżej: