Atrium Ristorante Pizzeria Lublin - Recenzja

By 14:53 , , , , , ,

Atrium Ristorante Pizzeria to lokal restauracyjny, do którego warto wybrać się raczej ze swoją drugą połówką na kolację, a nie ze znajomymi. Mają co prawda bardziej fast foodową odmianę w Galerii Olimp pod nazwą Pizzeria Roma, ale postanowiliśmy przetestować tą teoretycznie bardziej wykwintną wersję. Położenie restauracji, jej wystrój oraz zapewnienia, że znajdziemy tam prawdziwie włoską kuchnię z pewnością zachęcają do odwiedzenia tego miejsca.

Jako, że jest to prawdziwa restauracja warto powiedzieć trochę więcej o obsłudze. Panie kelnerki były bardzo miłe i mimo dużej liczby klientów radziły sobie bardzo dobrze. Sam lokal dobrze przygotował się do plebiscytu Korona Smakosza - w menu mieliśmy dodatkową stronę z daniami w promocji. Nie było ich do wyboru za wiele, ale nas oczywiście interesowała przede wszystkim pizza.

Nie sprawdzaliśmy czy gdzieś dalej w karcie znajduje się dokładnie ta pizza, ale patrząc w menu znajdujące się na stronie internetowej Atrium prawdopodobnie została ona specjalnie na potrzeby konkursu. Zawierała salami, rukolę i pomidorki koktajlowe. Jej normalna cena - 26 zł - została obniżona o połowę tak jak wymagały tego zasady. Czy 26 zł za 30 cm pizzę w restauracji to dużo? Według nas raczej nie tym bardziej, że dwie osoby spokojnie są w stanie zaspokoić nią głód. Oczywiście nie najemy się nie wiadomo jak, ale przecież w takich restauracjach nie o to chodzi.

Pizza z salami, rukolą oraz pomidorkami koktajlowymi z Atrium Ristorante Pizzeria Lublin
Chodzi przede wszystkim o smak i możliwość miłego spędzenia czasu. Ta druga rzecz w Atrium jest zapewniona dzięki uprzejmości obsługi - nie narzucają się przesadnie, ale są pomocni, możliwości jedzenia w restauracji, na patio czy bezpośrednio przy stolikach na rynku i panującej tam spokojnej atmosferze. Jeśli chodzi o smak to niestety muszę zacząć od tego, że ciasto miało przypalone brzegi. Nikt chyba nie chciałby w restauracji odkrajać końcówek kawałków pizzy i zostawiać ich na talerzu, ale my byliśmy do tego zmuszeni, bo nie dało się ich po prostu zjeść.

Bliżej środka pizzy ciasto smakowało jednak całkiem dobrze, choć nie jakoś szczególnie rewelacyjnie. Składniki były świeże i położone na pizzy w sporych ilościach. Szczególnie dużo było rukoli, którą jednak przez jej ilość dość trudno było utrzymać w pełni na kawałkach. Składniki w smaku - poezja. Wyraziste, wspaniale połączone - trzeba przyznać, że ta kompozycja przypadła nam do gustu. Ser również był bardzo smaczny, jednakże mogłoby być go trochę więcej.

Ristorante Pizzeria Atrium została przez nas dość wysoko oceniona na konkursowej kracie do głosowania. Niestety przez przypalone ciasto nasza ocena smaku pizzy musiała zostać obniżona o jedno oczko mimo bardzo smacznych składników. Atrium to na pewno miejsce gdzie możemy zjeść całkiem dobrą pizzę w niezbyt odstraszającej jak na restaurację cenie. Z tego, co słyszeliśmy ocena obsługi w tym lokalu jest różna, ale jeśli ktoś lubi, gdy kelnerki są trochę bardziej wycofane, ale też jeśli ich potrzeba są w pobliżu i są miłe podczas rozmowy to nie powinien powiedzieć o niej złego słowa. Podsumowując, my Atrium oceniamy dobrze. Może nie jest tam tak jakbyśmy mogli sobie wyobrazić, ale na pewno nie jesteśmy zawiedzeni.

Sprawdź nasze poprzednie recenzje:

3 komentarze

  1. Jakie przypalone brzegi? Przecież wypieczone są idealnie! A tych lekko przyczerniałych brzegów niestety nie da się uniknąć piekąc pizzę w piecu opalanym DREWNEM, gdzie temp. jest znacznie wyższa od elektrycznego.
    Zaś nadmuchane bomble na cieście świadczą o tym, że ciasto wyrastało bardzo długo (ze 3dni< ) przez co jest o wiele smaczniejsze od tych bladych polskich podróbek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Prawdziwa neapolitańska włoska pizza jest wręcz czarna na brzegach :)...

    OdpowiedzUsuń
  3. Firma www.ccsdruk.pl wykonała dla nas oryginalne ulotki, za co jesteśmy im bardzo wdzięczni. Efekt jest świetny!

    OdpowiedzUsuń

Byłeś w tym lokalu? Podziel się z nami TWOIMI odczuciami! Dodaj komentarz poniżej: